Mrt

5. Sınıf öğrencilerimize Meslek Dersleri Öğretmenimiz Emine GÖKBAYRAK tarafından Arapça harfleri öğrenmeleri ve daha düzgün yazmaları için hat yazılarından etkinlik yapıldı. Öğrencilerimiz hem harfleri yazma kabiliyetlerini geliştirdiler hem de hat sanatını tanıdılar.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Başikele İlçe Turnuvası 16-17 Mart 2022 tarihinde yapılacak.Turnuvaya katılmak için  okulumuzda Zeka Oyunları Turnuvası düzenledik. Turnuva elemelerini Fen Bilimleri öğretmenimiz Bekir Bora ATALAY idaresinde tamamladık.

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İlçe elemelerine Pentago,Mangala,Reversi ve Kulami oyunlarında katılıyoruz.

Okul içi Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası birincileri ;

Pentago da 7B sınıfından Hüseyin Emre Sarıoğlu,

Mangala da 5A sınıfından Ömer Teke,

Reversi de 7A sınıfından İsmail Eldakil,

Kulami de 5A sınıfından Yiğit Efe Gümüş

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası'nda okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzunda ortağı olduğu ve Fizk Öğretmenimiz Hilal KAZAK'ın  proje koordinatörlüğünü yaptığı "Her Birey Öğrenir E-twinning projesine katılarak  projeye emek veren öğrencilerimize okul müdürümüz Bekir Çiftçi tarafından proje katılım sertifikaları verildi.

E-twinning projesinde emek harcayan öğretmenimiz Hilal KAZAK'a ve öğrencilerimize Teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem Haftası'nda 04 Mart 2022 Cuma Günü tüm okullarda 11:30'da deprem tatbikatı düzenlendi.Okulumuzda da aynı saatte tatbikatı düzenlendi.Siren çaldığında öğrencilerimiz  çök-kapan-tutun yaptılar.Siren bitiminde hızlıca kargaşaya mahal vermeden okulu terk ettiler.

Mrt

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akademi Lisesi öğretmenleri lise öğrencilerimize " Gönül Coğrafyamız " projesinin tanıtımını yaptı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde eğitim görmekte olan lise öğrencilerinin, tarihimizin izlerini taşıyan toprakları tanıması, ecdadımızın yaşadığı olaylar hakkında bilinç oluşturması, medeniyetimizin uzandığı coğrafyaların önemini kavramalarının sağlanması ve kendi medeniyetimizin gelişimine destek olunması amacıyla projeler geliştiriyor. Ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen Gönül Coğrafyası Okumalarının 4'üncü programı, Peygamberler Diyarı 'Hicaz' Tanıtım filmi öğrencilerimize izlettirildi.

İskender Pala'nın ''Bülbülün Kırk Şarkısı'' ve İsmail Bilgin'in ''Medine Müdafaası'' eserlerinin hediye edilecek.

Mrt

Şampiyon öğrencimize hediyesini Okul Müdürümüz Bekir ÇİFTCİ verdi.

Mrt

Piktes kapsamında okulumuzda  açılan yabancı öğrencilere yönelik Türkçe sınıfında Türkçe Yeterlilik sınavı yapıldı.

1. Turda okulumuzu

Ali Durmaz, Efe Ali Kurtoğlu, Ömer Teke ve Hayrettin Karaçam temsil etti.

Rakip gelmediği için hükmen galip olduk .

2. Turda okulumuzu Özel Murat Yıldırım Ortaokuluna karşı Efe Ali Kurtoğlu, Ali Durmaz, Ahmet Eymen Kav ve Ömer Teke temsil etti. 2-2 berabere kaldık.

3. turda okulumuzu Özel Derince Kavram Ortaokuluna karşı Ali Durmaz, Efe Ali Kurtoğlu, İsmail Söylemez ve Hayrettin Karaçam temsil etti.

Öğrencilerimizi fen bilimleri öğretmenimiz Bekir Bora ATALAY çalıştırdı.

Tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin seviyelerini tespit etmek amacıyla tüm sınıf seviyesindeki öğrencilerimize deneme sınavı yapıldı.

Şbt

Gururumuz Hamza Uzun Antalya'da gerçekleştirilen 9. Uluslararası Türkiye Açık Teakwondo turnuvasında Yıldız Erkeklerde 65 kg'da  1. oldu.Katıldığı ilk Uluslararası resmî müsabakasında altın madalya kazanan öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı II.Dönem öğretmenler kurul toplantısını okul müdürümüz Bekir ÇİFTCİ başkanlığında yaptık.

Şbt

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Okullararası Mahalli Kocaeli Minikler-Küçükler-Yıldızlar Gençler Satranç Turnuvası'na Küçükler kategorisinde ortaokul öğrencilerimiz öğretmenimiz Bekir Bora ATALAY yönetiminde satranç turnuvasına hazırlanıyor.

Şbt

Okulumuzda Türkçe konuşamayan Yabancı Uyruklu öğrenciler için görevlendirilen  Türkçe Öğretmeni Merve BASUT dersine başladı.Müdürümüz Bekir ÇİFTCİ öğrencilerimize neden uyum sınıfında olduklarını Türkçe öğrenmelerinin öneminden bahsetti.

Şbt

2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversiteyi kazanan öğrencilermiz Muhammed Ali Çakır ve Ensar Çağman ile 11 ve 12. sınıf öğrencilermizi buluşturduk. Sınava nasıl hazırlandıkları, çalışma teknikleri, kaygılarını nasıl kontrol ettikleri, üniversite hayatı, keşkeleri ve iyikilerinin neler olduğu gibi sorular sorularak her şeyi öğrenme imkanı buldular