Okulumuzda Proje Hafızlık Sınıfı Açılıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü arasında imazlanan protokolle 5.sınıfa başlayacak öğrenciler için İlçemiz  Yuvacık Kur'an Kursu'nda 2022/2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren Hafızlık eğitimi yapılacaktır.

Protokol Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil AKKAYA,Başiskele İlçe Müftüsü Aşur AKYOL,Okulumuz Müdürü Bekir ÇİFTCİ ve Yuvacık Kur'an Kursu Müdürü Süleyman BAYAR tarafından imzalandı.

Örgün Eğitimle Hafızlık İmkanı

Okulumuz Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul kısmı Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak yürüttüğü Örgün Eğitimle Hafızlık Projesi'nin uygulandığı PROJE HAFIZLIK okulu olmuştur.Projenin hedefi hem hafız hem de akademik başarıya sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Öğrencilerimizin  akademik eğitimleri okulumuz tarafından verilecektir.

Nis

8.sınıflarımıza 2022 LGS başvuru ve uygulama kılavuzu hakkında öğrencilere bilgilendirme sunumu okulumuz Rehberlik öğretmeni Zeynep TÜRKEL tarafından  yapıldı. Kılavuzda yer alan önemli bilgiler aktarıldı

Nis

Okulumuz lise öğrencilerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından " Gençlik ve Güvenli Gelecek " semineri verildi.Seminerde terör örgütlerinin propaganda ve eleman kazanma yöntemleri anlatıldı.

Nis

Okulumuz öğrencilerinin Ramazan Ayının feyzinden ve bereketinden en üst düzeyde faydalanmaları niyetiyle Ramazan Çeteleri dağıtıldı.İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Emine ÇOŞTUR'un başkanlığını yaptığı projede "Namaz,Teravih ,Ku'an Okuma,Kitap Okuma ve Oruç " takiplerini öğrencilerimiz kendileri yapabilecekler. 2 haftada bir sınıf birincilerine toplam 40 ödül verilecek.İkinci ayın sonunda finalde Ortaokul ve Lise ayrı olmak üzere 1.'lere Bisiklet,2.'lere Saat,3.'lere Kulak Üstü Kulaklık ve 4-10 Arasına top verielecektir

Nis

Okulumuzda Ramazan Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize iftarlik hurma dagitmak üzere İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Emine GÖKBYARAK yönetiminde  hazırlıklar yapıldı. 9-A ve 9-B sınıfından gönüllü öğrenciler hediyelik hurmaları itinayla paketleyip suslediler. 40 hadis kapsamında 40 hadis ailelere hediye edilmek üzere paketlendi

Nis

II.Dönem I.yazılılarımız ortaokul ve lisede devam ediyor.

Nis

Cuma Namazı çıkışı öğrencilerimize ve cemaatimize lokma dağıttık.

Mrt

Okulumuz panolarını Türkçe ve Türk Dili Öğretmenlerimiz önclüğünde öğrencilerimizle süsledik.

Panolarımız Hz.Mevlana,Cahit Zarifoğlu,Yusuf Has Hacip,Kaşgarlı Mahmud,Mehmet Akif Ersoy ve İsmet Özel gibi düşünürlerin sözleri ile süslendi.

Panolarımızı hazırlayan Türkçe Öğretmenlerimiz Ayşe DOĞAN,Zeynep YAVUZ'a,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Ahmet YAMAN,Berna ERGÜLER ve Erdal CEYLAN'a ve öğrencilerimize Teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun kütüphanesini düzenledikten sonra öğrencilerimiz kitap okuma kültürünü kazanıyorlar.

Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin büyük emek harcayarak düzenledikleri kütüphanemizde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün projesi Oku-Yorum projesini düzenli olarak işletiyoruz.

Okul Müdürümüz Bekir ÇİFTCİ Türkçe Öğretmenlerimiz Ayşe DOĞAN,Zeynep YAVUZ'a,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Ahmet YAMAN,Berna ERGÜLER ve Erdal CEYLAN'a okul kütüphanemizin düzenlemesinde gösterdikleri gayretten dolayı Teşekkür etti.

Mrt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Burcu Bakır Gürol E-okul , Mebbis , Eba uygulamaları kullanımı hakkında öğretmenlerimize sunum yaptı.

Mrt

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı (DÖGEP) kapsamında, 2022-Şubart-Mart dönemi DÖGEP Semineri İlçemiz okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizin katılımıyla Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan ŞAHAN' ın sunumuyla okulumuz Şehit Fatih Sultan Karaaslan İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.Program 12/B Sınıfı öğrencimiz Hafız Hasan SARIGÜL'ün Kur'an'ı Kerim okumasıyla başladı.Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan ŞAHAN' ın konferansıyla sona erdi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemil AKKAYA, Şube Müdürümüz Hülya YELOK YAŞA ,Okul Müdürümüz Bekir ÇİFTCİ ve İlçemiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri katıldı.

Mrt

Rehberlik Öğretmenimiz Zeynep TÜRKEL 7 ve 11. sınıflara  LGS ve YKS Hazırlık Programı Tanıtımı Yaptı.Girecekleri sınavların önemi belirtildi.Öğrencilerimize sınavda başarı elde etmenin planlı çalışma ile mümkün olacağını anlatıldı..

Mrt

Taekwondo Türkiye şampiyonasının ilk adımı olan ana lig Kocaeli İl şampiyonasında 1. Olmuştur. Bundan sonra bölge şampiyonası inşallah1. Olduğunda Türkiye şampiyonasına katılacaktır. Öğrencimize başarılarından dolayı tebrik ederiz. İnşallah Türkiye şampiyonu olarak milli takımda başarılarının devamını dileriz.

Mrt

8. sınıf öğrencilerimize gelecek yıl seçebilecekleri lise türleri Rehberlik Öğretmenimiz Zeynep TÜRKEL tarafından tanıtıldı.İlgisi olduğu liseleri seçmek isteyenlerle bireysel görüşmeler yapılarak bilgi verilip nasıl çalışma yapılabileceği hususunda yön verildi..Proje İmam Hatip okulları hakkında bilgi verildi.2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başında öğrencilerimizle hazırlanan çalışma planlarının değerlendirilmesi yapıldı.

Mrt

Okulumuz uygulama camisinde öğrencilerimiz 18 Mart Şehitler Haftası münasebetiyle  Hatim programı düzenledi.Programda  Dini Musuki Hocamız Hasan AKSOY  yönetiminde öğrencilerimiz Kur'an'ı Kerim ve ilahi okudular.Program Hatim Duası ile sona erdi.